Koohsangi Park van Mashhad

Koohsangi Park van Mashhad 07/07/2019
Melat Park of Mashhad en Koohsangi zijn twee van de grootste en mooiste parken van Mashhad die ook herkenbaar zijn op nationale schalen. Koohsangi Park is een historisch en natuurlijk centrum waar vooral toeristen beroemd zijn vanwege het prachtige landschap en het mooie weer. Als u uw volgende vakantie naar Mashhad plant, raden we u ten zeerste aan om minstens een aangename avond door te brengen op Koohsangi Park en te genieten van de onvergetelijke zonsondergang en het uitzicht op de stad.

Maak kennis met het historische en prachtige Koohsangi-park
Mashhad is een beroemde religieuze en historische stad van Iran, gelegen in het noordoostelijke deel van het land. Deze stad staat al vele decennia bekend als een toeristische bestemming. Mashhad is vooral bekend vanwege het heilige heiligdom van Imam Reza en zijn complex, omdat het jaarlijks honderden miljoenen toeristen naar deze stad brengt. Dit heilige complex is echter niet de enige toeristische plek in Mashhad. Tomb of Nader Shah, Bagh Meli en verschillende andere historische bezienswaardigheden bedienen ook elk jaar miljoenen toeristen. Van alle historische en toeristische plekken is Kohhsangi Park een bekende en populaire bestemming onder zowel lokale als internationale toeristen. Wat weten we over Koohsangi Park en waarom is het zo populair?

Het populaire en historische Koohsangi-park
Koohsangi Park staat bekend als het tweede grootste park van Mashhad en wordt meestal beschouwd als een toeristisch en wetenschappelijk centrum van de stad. Dit park is gebouwd op de zuidwestelijke delen van Mashhad in een straat vernoemd naar het park zelf (Koohsangi-straat). Koohsangi betekent in het Perzisch een stenen berg en dit park ligt tussen twee vrij hoge climaxen van de berg Binalud. Dat is de reden achter de naam van dit park als Koohsangi. Bovenop deze climaxen is een prachtig landschap van de stad en het heilige heiligdom van Imam Reza zichtbaar. De prachtige en magische zonsondergang die zichtbaar is vanaf de top van dit park wordt ook gerekend als een van de meest populaire toeristische attracties van Koohsangi Park. De combinatie van stenen, water en groene planten zorgen voor een prachtig landschap dat, samen met het mooie weer van dit park, vanwege zijn locatie, een geweldige ontspannen sfeer biedt voor zijn bezoekers. Door de jaren heen is het behoud van de natuurlijke schoonheid van dit park altijd de prioriteit geweest en zijn er weinig kunstmatige constructies aan dit park toegevoegd.
Volgens recente studies is Koohsangi Park de derde meest populaire toeristische bestemming van Mahshad, na Imam Reza Holy Shrine en Tomb of Ferdowsi. Om bezoekers te vergemakkelijken zijn de afgelopen jaren verschillende ontwikkelingsprojecten in Koohsangi Park uitgevoerd. Ontwikkelingsprojecten van dit park zijn meestal gericht op het verdelen van het park in kleinere delen, om het bezoek voor geïnteresseerde toeristen te vergemakkelijken. In dit verband zijn verschillende secties in het Koohsasngi-park ontwikkeld die bestaan ​​uit: een graftuin, de sporttuin, de stenen tuin, de natuurlijke tuin en de gemeenschappelijke tuin. Een kunstmatig meer met een kunstmatig eiland van vogels samen met een natuurlijk tuinmuseum zijn ook verdere projecten die in de nabije toekomst in Koohsangi Park zullen plaatsvinden.

Onder de verschillende gebouwen in Koohsangi Park draagt ​​het hoofdgebouw van het hoofdmuseum van Khorasan bij aan de schoonheid van dit park. Dit gebouw is ontworpen en gebouwd onder invloed van het unieke ontwerp van Kalat-e Naderi. Aangezien Mashhad de hoofdstad van de Afshari-dynastie was, zijn alle stenen die zijn gebruikt voor de bouw van het graf van Nader Shah, gekozen uit hoogwaardige granietstenen die meestal worden gewonnen uit bergen in het Koohsangi-gebied.


Het historische belang van Koohsangi Park
In 1588 plaatste Shah Abbas de Grote op de troon door Morshed Gholi Ostajloo op een plaats waar tegenwoordig bekend staat als Koohsangi Park. Shah Abbas was de 5e koning van de Safavid-dynastie en de sterkste heerser van dit rijk. Deze ceremonie werd gehouden op de heuvel van een van de bergen van het gebied dat nu bekend staat als het balkon van Koohsangi. Zeven graven van belangrijke mensen uit hun eigen tijd, waaronder Sheikh Asad-Allah Yazdi en Mirza Razavi, zijn in dit park geplaatst. Mirza Razavi was een bekende figuur tijdens de Safavid-dynastie, waarvan het graf een populaire plek in het park is. De kunstelementen van Qashani die worden gebruikt voor decoratie in het graf van Mirza Razavi trekken veel bezoekers van het park aan. Koohsangi Park is een van de weinige plaatsen waar Naser al-Din Shah Qajar bezocht tijdens zijn reis naar Mashhad in 1905.

Tot 1931 behield Koohsangi Park zijn oorspronkelijke vorm als een park met natuurlijke attracties zoals bergen en groene tuinen. Mooi weer en een prachtig landschap dankzij de aanwezigheid van natuurlijke rivieren, toegevoegd aan de waarde van dit prachtige park. In 1931 begon echter de allereerste fase van de bouw in dit park, namelijk de bouw van het zwembad, een gebouw met twee verdiepingen en bloemomlijsting die plaatsvond onder toezicht van Duitse experts. Deze eerste ontwikkelingen transformeerden de oorspronkelijke vorm van Koohsangi Park in een nogal

Download de mobiele app!

Onze app voldoet aan al uw boekingsbehoeften: beveiligde betaalkanalen, eenvoudig 4-stappen boekingsproces en gestroomlijnde gebruikersontwerpen. Wat kunt u nog meer vragen?