Πάρκο Koohsangi του Mashhad

Πάρκο Koohsangi του Mashhad 07/07/2019
Το Melat Park του Mashhad και Koohsangi είναι δύο από τα μεγαλύτερα και ομορφότερα πάρκα του Mashhad που αναγνωρίζονται επίσης σε εθνικές κλίμακες. Το πάρκο Koohsangi είναι ένα ιστορικό και φυσικό κέντρο όπου είναι κυρίως γνωστό στους τουρίστες για το όμορφο τοπίο και τον ωραίο καιρό. Εάν προγραμματίζετε τις επόμενες διακοπές σας στο Mashhad, σας συνιστούμε να περάσετε τουλάχιστον ένα ευχάριστο βράδυ στο πάρκο Koohsangi και να απολαύσετε το αξέχαστο ηλιοβασίλεμα και την θέα της πόλης.

Γνωρίστε το ιστορικό και όμορφο πάρκο Koohsangi
Ο Mashhad είναι μια γνωστή θρησκευτική και ιστορική πόλη του Ιράν, που κατοικούσε στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας. Αυτή η πόλη είναι γνωστή ως τουριστικός προορισμός για πολλές δεκαετίες. Ο Mashhad είναι γνωστός κυρίως λόγω του Ιερού Ναός Ιμάμ Ρεζά και του συγκροτήματος, καθώς φέρνει εκατοντάδες εκατομμύρια τουρίστες στην πόλη αυτή κάθε χρόνο. Ωστόσο, αυτό το ιερό συγκρότημα δεν είναι το μόνο τουριστικό σημείο στο Mashhad. Ο τάφος του Nader Shah, της Bagh Meli και πολλών άλλων ιστορικών χώρων εξυπηρετούν επίσης εκατομμύρια τουρίστες κάθε χρόνο. Ανάμεσα σε όλα τα ιστορικά και τουριστικά αξιοθέατα, το πάρκο Kohhsangi είναι ένας γνωστός και δημοφιλής προορισμός τόσο των τοπικών όσο και των διεθνών τουριστών. Τι γνωρίζουμε για το πάρκο Koohsangi και γιατί είναι τόσο δημοφιλές;

Το δημοφιλές και ιστορικό πάρκο Koohsangi
Το πάρκο Koohsangi είναι γνωστό ως το δεύτερο μεγαλύτερο πάρκο του Mashhad και θεωρείται κυρίως ως τουριστικό και επιστημονικό κέντρο της πόλης. Αυτό το πάρκο κατασκευάζεται στα νοτιοδυτικά τμήματα του Mashhad σε έναν δρόμο που ονομάζεται από το πάρκο, ο ίδιος (οδός Koohsangi). Το Koohsangi στα Περσικά σημαίνει ένα βουνό πέτρινο και αυτό το πάρκο βρίσκεται ανάμεσα σε δύο μάλλον ψηλές κορυφές του βουνού Binalud. Αυτός είναι ο λόγος πίσω από το όνομα αυτού του πάρκου ως Koohsangi. Εκτός από αυτό, κορυφώνεται το όμορφο τοπίο της πόλης και το ιερό ιερά Ιμάμ Ρεζά είναι ορατό. Το όμορφο και μαγευτικό ηλιοβασίλεμα που είναι ορατό από την κορυφή αυτού του πάρκου θεωρείται επίσης ένα από τα πιο δημοφιλή τουριστικά αξιοθέατα του πάρκου Koohsangi. Ο συνδυασμός των λίθων, του νερού και των καταπράσινων φυτών προσφέρει ένα όμορφο τοπίο που μαζί με τον ωραίο καιρό του πάρκου, λόγω της θέσης του, προσφέρει μια μεγάλη χαλαρωτική ατμόσφαιρα για τους επισκέπτες του. Μέσα από τα χρόνια, η διατήρηση της φυσικής ομορφιάς αυτού του πάρκου υπήρξε πάντα προτεραιότητα και λίγες τεχνητές κατασκευές έχουν προστεθεί σε αυτό το πάρκο.
Σύμφωνα με πρόσφατες μελέτες, το πάρκο Koohsangi είναι ο τρίτος δημοφιλέστερος τουριστικός προορισμός του Mahshad, μετά το ιερό ναό Imam Reza και ο τάφος του Ferdowsi. Προκειμένου να διευκολυνθούν οι επισκέπτες, πολλά έργα αναπτύχθηκαν στο πάρκο Koohsangi τα τελευταία χρόνια. Η ανάπτυξη σχεδίων αυτού του πάρκου επικεντρώνεται κυρίως στη διαίρεση του πάρκου σε μικρότερα τμήματα, προκειμένου να διευκολυνθεί η επίσκεψη των ενδιαφερομένων τουριστών. Έχουν αναπτυχθεί διάφορα τμήματα στο πάρκο Koohsasngi, τα οποία αποτελούνται από έναν κήπο με τάφους, τον αθλητισμό, τον κήπο των λίθων, τον φυσικό κήπο και τον κοινό κήπο. Μια τεχνητή λίμνη με ένα τεχνητό νησί πουλιών μαζί με ένα φυσικό μουσείο κήπων είναι επίσης περαιτέρω έργα που θα πραγματοποιηθούν στο πάρκο Koohsangi στο εγγύς μέλλον.

Ανάμεσα στα διάφορα κτίρια του πάρκου Koohsangi, το κεντρικό κτίριο του κύριου μουσείου του Khorasan προσθέτει στην ομορφιά αυτού του πάρκου. Αυτό το κτίριο έχει σχεδιαστεί και κατασκευαστεί υπό την επίδραση του μοναδικού σχεδιασμού του Kalat-e Naderi. Δεδομένου ότι ο Mashhad ήταν η πρωτεύουσα της δυναστείας Afshari, όλες οι πέτρες που χρησιμοποιήθηκαν για την κατασκευή του τάφου του Nader Shah, έχουν επιλεγεί μεταξύ των πέτρινων γρανιτών υψηλής ποιότητας που εξάγονται κυρίως από τα βουνά στην περιοχή Koohsangi.


Η ιστορική σημασία του πάρκου Koohsangi
Το 1588 ο Σάχ Αμπάς ο Μέγας έβαλε στο θρόνο ο Morshed Gholi Ostajloo σε ένα μέρος που σήμερα είναι γνωστό ως Πάρκο Koohsangi. Ο Σάχ Αμπάς ήταν ο 5ος βασιλιάς της δυναστείας των Σαφαβιδών και ο ισχυρότερος ηγέτης αυτής της αυτοκρατορίας. Αυτή η τελετή πραγματοποιήθηκε στην πλαγιά ενός από τα βουνά της περιοχής που είναι τώρα γνωστό ως το μπαλκόνι του Koohsangi. Σε αυτό το πάρκο τοποθετούνται επτά τάφοι σημαντικών ανθρώπων της εποχής τους, όπως ο Σέιχ Άσαντ-Αλάχ Γιάτζι και ο Μίρζα Ραζάβι. Η Mirza Razavi ήταν μια πολύ γνωστή φιγούρα στη διάρκεια της δυναστείας του Safavid, του οποίου ο τάφος είναι ένα δημοφιλές σημείο στο πάρκο. Τα χαρακτηριστικά τέχνης Qashani που χρησιμοποιούνται για διακόσμηση στον τάφο του Mirza Razavi προσελκύουν πολλούς επισκέπτες του πάρκου. Το πάρκο Koohsangi είναι ένα από τα λίγα μέρη στα οποία επισκέφθηκε ο Naser al-Din Shah Qajar κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του στο Mashhad το 1905.

Μέχρι το 1931, το πάρκο Koohsangi διατηρούσε το αρχικό του σχήμα ως πάρκο με φυσικά αξιοθέατα όπως τα βουνά και τους καταπράσινους κήπους. Νίκαιας καιρός και όμορφο τοπίο λόγω της παρουσίας φυσικών ποταμών, που προστίθενται στην αξία αυτού του πανέμορφου πάρκου. Ωστόσο, το 1931 άρχισε η πρώτη φάση των κατασκευών στο πάρκο αυτό, δηλαδή η κατασκευή της πισίνας, ένα διώροφο κτίριο και λουλούδια, που πραγματοποιήθηκε υπό την επίβλεψη γερμανών εμπειρογνωμόνων. Αυτές οι αρχικές εξελίξεις μεταμόρφωσαν την αρχική μορφή του πάρκου Koohsangi σε ένα μάλλον

Αποκτήστε την εφαρμογή για κινητά!

Η εφαρμογή μας καλύπτει όλες τις ανάγκες σας για κρατήσεις: Ασφαλείς διαύλους πληρωμής, εύκολη διαδικασία κράτησης σε 4 βήματα και κομψά σχέδια χρηστών.