Koohsangi Mashhad-parken

Koohsangi Mashhad-parken 07/07/2019
Melat Park of Mashhad og Koohsangi er to de største og vakreste parkene i Mashhad som også er gjenkjennelige på nasjonale skalaer. Koohsangi Park er et historisk og naturlig sentrum der det meste er kjent blant turister for sin vakre natur og fine vær. Hvis du planlegger din neste ferie til Mashhad, anbefaler vi deg på det sterkeste å tilbringe minst en hyggelig kveld i Koohsangi Park og nyte den uforglemmelige solnedgangen og utsikten over byen.

Møt den historiske og vakre Koohsangi-parken
Mashhad er en berømt religiøs og historisk by i Iran, bosatt på den nordøstlige delen av landet. Denne byen har vært kjent som et turistmål i mange tiår. Mashhad er mest kjent på grunn av Imam Reza Holy Shrine og dens kompleks, ettersom det bringer hundrevis av millioner turister til denne byen hvert år. Dette hellige komplekset er imidlertid ikke det eneste turiststedet i Mashhad. Graven til Nader Shah, Bagh Meli og flere andre historiske steder serverer også millioner av turister hvert år. Kohhsangi Park er et kjent og populært reisemål blant både lokale og internasjonale turister, blant de historiske og turistiske stedene. Hva vet vi om Koohsangi Park, og hvorfor er den så populær?

Den populære og historiske Koohsangi-parken
Koohsangi Park er kjent som den nest største parken i Mashhad og regnes for det meste som et turistisk og vitenskapelig sentrum av byen. Denne parken er konstruert i de sørvestlige delene av Mashhad i en gate oppkalt etter selve parken (Koohsangi street). Koohsangi på persisk betyr et steinfjell, og denne parken er etablert mellom to ganske høye klimaks av Mount Binalud. Det er grunnen bak navnet på denne parken som Koohsangi. På toppen av dette klimaksene er vakker natur i byen og Imam Reza Holy Shrine synlig. Den vakre og magiske solnedgangen som er synlig fra toppen av denne parken, regnes også som en av de mest populære turistattraksjonene i Koohsangi Park. Kombinasjonen av steiner, vann og grønne planter gir en vakker natur som sammen med det fine været i denne parken, på grunn av beliggenheten, gir en avslappende atmosfære for de besøkende. Gjennom årene har det alltid vært prioritert å holde den naturlige skjønnheten i denne parken, og få kunstige konstruksjoner er lagt til denne parken.
I følge nyere studier er Koohsangi-parken den tredje mest populære turistdestinasjonen i Mahshad, etter Imam Reza Holy Shrine og Graven fra Ferdowsi. For å lette besøkende har flere utviklingsprosjekter blitt gjennomgått i Koohsangi Park de siste årene. Utviklingsprosjekter av denne parken er stort sett fokusert på å dele parken til mindre seksjoner, for å lette besøket for interesserte turister. Ulike seksjoner i Koohsasngi-parken i denne forbindelse er utviklet som består av: en hage med graver, idrettshagen, hagen til steiner, naturlig hage og felles hage. En kunstig innsjø med en kunstig øy av fugler sammen med et naturhage museum er også ytterligere prosjekter som vil finne sted i Koohsangi Park i nærmeste fremtid.

Blant forskjellige bygninger i Koohsangi Park legger hovedbygningen til Khorasans hovedmuseum til skjønnheten i denne parken. Denne bygningen er designet og konstruert under påvirkning av den unike designen til Kalat-e Naderi. Siden Mashhad tidligere var hovedstaden i Afshari-dynastiet, er alle steinene som har blitt brukt til å bygge graven til Nader Shah, valgt blant høykvalitets granittstein som stort sett er hentet fra fjell i Koohsangi-området.


Den historiske viktigheten av Koohsangi Park
I 1588 plasserte Shah Abbas den store på tronen av Morshed Gholi Ostajloo på et sted der i dag er kjent som Koohsangi-parken. Shah Abbas var den 5. kongen av Safavid-dynastiet og den sterkeste herskeren av dette imperiet. Denne seremonien ble holdt i åssiden av et av fjellene i området som nå er kjent som balkongen til Koohsangi. Syv graver av viktige mennesker i sin egen tid, inkludert sjeik Asad-Allah Yazdi og Mirza Razavi, er plassert i denne parken. Mirza Razavi var en kjent skikkelse under Safavid-dynastiet hvis grav er et populært sted i parken. Qashani-kunstfunksjonene som brukes til dekorasjon i Mirza Razavis grav tiltrekker seg mange av parkens besøkende. Koohsangi Park er et av få steder hvor Naser al-Din Shah Qajar besøkte under sin tur til Mashhad i 1905.

Fram til 1931 beholdt Koohsangi Park sin opprinnelige form som en park med naturlige attraksjoner som fjell og grønne hager. Fint vær og vakker natur på grunn av tilstedeværelsen av naturlige elver, tilført verdien av denne vakre parken. Imidlertid startet den aller første konstruksjonsfasen i 1931 i denne parken, nemlig byggingen av bassenget, en bygning i to etasjer og blomsterrammer som foregikk under tilsyn av tyske eksperter. Denne første utviklingen forvandlet den opprinnelige formen til Koohsangi Park til en ganske

Få mobilappen!

Vår app har alle dine bestillingsbehov dekket: Sikre betalingskanaler, enkel 4-trinns bestillingsprosess og slanke brukerdesign. Hva mer kan du be om?