Parcul Koohsangi din Mashhad

Parcul Koohsangi din Mashhad 07/07/2019
Parcul Melat din Mashhad și Koohsangi sunt două cele mai mari și mai frumoase parcuri din Mashhad, care sunt de asemenea recunoscute pe scară națională. Parcul Koohsangi este un centru istoric și natural, unde este cel mai renumit printre turiști pentru peisajul său frumos și vremea frumoasă. Dacă plănuiți-vă următoarea vacanță la Mashhad, vă recomandăm să vă petreceți cel puțin o seară plăcută în parcul Koohsangi și să vă bucurați de apusul său de neuitat și de priveliștea orașului.

Faceți cunoștință cu istoricul și frumosul parc Koohsangi
Mashhad este un celebru oraș religios și istoric al Iranului, cu domiciliul în partea de nord-est a țării. Acest oraș este cunoscut ca destinație turistică de mai multe decenii. Mashhad este cunoscut în cea mai mare parte datorită Altarului Imam Reza și complexului său, deoarece aduce sute de milioane de turiști în acest oraș în fiecare an. Cu toate acestea, acest complex sfânt nu este singurul loc turistic din Mashhad. Mormântul lui Nader Shah, Bagh Meli și alte câteva situri istorice servesc, de asemenea, milioane de turiști în fiecare an. Dintre toate locurile istorice și turistice, Kohhsangi Park este o destinație cunoscută și populară în rândul turiștilor locali și internaționali. Ce știm despre Koohsangi Park și de ce este atât de popular?

Parcul popular și istoric Koohsangi
Parcul Koohsangi este cunoscut ca al doilea mare parc din Mashhad și este considerat mai ales un centru turistic și științific al orașului. Acest parc este construit pe părțile de sud-vest ale Mashhadului, într-o stradă numită după parc propriu (strada Koohsangi). Koohsangi în persană înseamnă un munte de piatră și acest parc este stabilit între două culme destul de înalte ale Muntelui Binalud. Acesta este motivul pentru numele acestui parc ca Koohsangi. Pe deasupra acestui punct culminant sunt vizibile peisajele frumoase ale orașului și Altarul Imam Reza. Apusul de soare frumos și magic, care este vizibil din partea de sus a acestui parc, este de asemenea considerat ca una dintre cele mai populare atracții turistice din Parcul Koohsangi. Combinația de pietre, apă și plante verzi oferă un peisaj frumos care, împreună cu vremea frumoasă a acestui parc, datorită locației sale, oferă o atmosferă relaxantă excelentă pentru vizitatorii săi. De-a lungul anilor, păstrarea frumuseții naturale a acestui parc a fost întotdeauna prioritară și puține construcții artificiale au fost adăugate acestui parc.
Conform studiilor recente, Koohsangi Park este a treia cea mai populară destinație turistică din Mahshad, după Altarul Imam Reza și Mormântul lui Ferdowsi. Pentru a facilita vizitatorii, în ultimii ani au fost derulate mai multe proiecte în curs de dezvoltare în Parcul Koohsangi. Dezvoltarea proiectelor acestui parc este axată în mare parte pe împărțirea parcului în secțiuni mai mici, pentru a ușura vizita pentru turiștii interesați. În acest sens au fost dezvoltate diferite secțiuni din parcul Koohsasngi, care constau în: o grădină de morminte, grădina sportului, grădina de pietre, grădina naturală și grădina comună. Un lac artificial cu o insulă artificială de păsări împreună cu un muzeu al grădinii naturale sunt, de asemenea, proiecte suplimentare care vor avea loc în parcul Koohsangi în viitorul apropiat.

Printre diferite clădiri din parcul Koohsangi, clădirea principală a muzeului principal al lui Khorasan adaugă frumuseții acestui parc. Această clădire a fost proiectată și construită sub influența designului unic al Kalat-e Naderi. Deoarece Mashhad a fost capitala dinastiei Afshari, toate pietrele care au fost folosite pentru construirea mormântului lui Nader Shah, au fost alese printre pietre de granit de înaltă calitate, care sunt extrase în cea mai mare parte din munții din zona Koohsangi.


Importanța istorică a parcului Koohsangi
În 1588, Shah Abbas cel Mare a fost plasat pe tron ​​de Morshed Gholi Ostajloo într-un loc în care este cunoscut astăzi drept Koohsangi Park. Shah Abbas a fost al 5-lea rege al dinastiei Safavid și cel mai puternic conducător al acestui imperiu. Această ceremonie s-a desfășurat pe dealul unuia dintre munții zonei, care este acum cunoscut sub numele de balconul Koohsangi. În acest parc sunt amplasate șapte morminte ale unor oameni importanți din timpul lor, inclusiv șeicul Asad-Allah Yazdi și Mirza Razavi. Mirza Razavi a fost o figură cunoscută în timpul dinastiei Safavid al cărei mormânt este un loc popular în parc. Caracteristicile de artă Qashani utilizate pentru decorare în mormântul lui Mirza Razavi atrag mulți dintre vizitatorii parcului. Parcul Koohsangi este unul dintre câteva locuri pe care Naser al-Din Shah Qajar le-a vizitat în timpul călătoriei sale la Mashhad în 1905.

Până în 1931, Koohsangi Park și-a păstrat forma originală ca parc cu atracții naturale, cum ar fi munții și grădinile verzi. Vremea frumoasă și peisajul frumos datorită prezenței râurilor naturale, adăugate la valoarea acestui frumos parc. Cu toate acestea, în 1931 a început prima fază a construcțiilor în acest parc, și anume construcția bazinului, o clădire cu două etaje și încadrarea florilor, care a avut loc sub supravegherea experților germani. Aceste evoluții inițiale au transformat forma inițială a parcului Koohsangi într-un aspect mai degrabă

Obțineți aplicația mobilă!

Aplicația noastră acoperă toate nevoile dvs. de rezervare: Canale de plată securizate, un proces simplu de rezervare în 4 etape și modele inteligente pentru utilizatori.