Koohsangi park Mashhada

Koohsangi park Mashhada 07/07/2019
Melat-park Mashhad i Koohsangi dva su najveća i najljepša parka Mashhada koji su prepoznatljivi i na nacionalnoj razini. Koohsangi Park je povijesno i prirodno središte gdje je uglavnom poznat među turistima zbog svog prekrasnog krajolika i lijepog vremena. Ako planirate sljedeći odmor u Mashhadu, toplo vam preporučujemo da provedete barem jednu ugodnu večer u parku Koohsangi i uživate u njegovom nezaboravnom zalasku sunca i pogledu na grad.

Upoznajte povijesni i prekrasni park Koohsangi
Mashhad je poznati vjerski i povijesni grad Irana, nastanjen na sjeveroistočnom dijelu zemlje. Ovaj je grad već desetljećima poznat kao turistička destinacija. Mashhad je uglavnom poznat po svetištu Imam Reza i njegovom kompleksu, jer svake godine dovodi stotine milijuna turista u ovaj grad. Međutim, ovaj sveti kompleks nije jedino turističko mjesto u Mashhadu. Grobnica Nader Shaha, Bagh Meli i nekoliko drugih povijesnih nalazišta također služe milijunima turista svake godine. Među svim povijesnim i turističkim mjestima, park Kohhsangi dobro je poznato i popularno odredište domaćih i međunarodnih turista. Što znamo o parku Koohsangi i zašto je toliko popularan?

Popularni i povijesni park Koohsangi
Koohsangi park poznat je kao drugi najveći park Mashhada i uglavnom se smatra turističkim i znanstvenim središtem grada. Ovaj je park izgrađen na jugozapadnim dijelovima Mashhada, u ulici koja je i sama dobila ime (ulica Koohsangi). Koohsangi na perzijskom znači Kamena planina, a ovaj park uspostavljen je između dva prilično visoka vrhunca planine Binalud. To je razlog koji stoji iza imena ovog parka kao Koohsangi. Na vrhu ovih vrhunaca vidi se prekrasan krajolik grada i svetište Imam Reza. Prekrasan i čarobni zalazak sunca koji se vidi s vrha ovog parka također se ubraja u jednu od najpopularnijih turističkih atrakcija parka Koohsangi. Kombinacija kamenja, vode i zelenih biljaka pruža prekrasan krajolik koji, uz lijepo vrijeme ovog parka, zbog svog položaja, pruža odličnu atmosferu opuštanja za svoje posjetitelje. Kroz godine je očuvanje prirodnih ljepota ovog parka uvijek prioritet, a tom parku je pridodano nekoliko umjetnih građevina.
Prema posljednjim studijama, park Koohsangi treće je najpopularnije turističko odredište Mahshada, nakon svetišta Imama Reza i groba Ferdowsija. Kako bi se olakšali posjetiteljima, posljednjih nekoliko godina u parku Koohsangi prošlo je nekoliko projekata u razvoju. Projekti koji se razvijaju u ovom parku uglavnom su usmjereni na podjelu parka na manje dijelove, kako bi se olakšao posjet zainteresiranim turistima. U tom su pogledu razvijeni različiti dijelovi u parku Koohsasngi, koji se sastoje od: vrta grobnica, vrta sporta, vrta kamenja, prirodnog vrta i zajedničkog vrta. Umjetno jezero s umjetnim otokom ptica, zajedno s muzejem prirodnog vrta, daljnji su projekti koji će se održati u parku Koohsangi.

Među različitim zgradama u parku Koohsangi, glavna zgrada glavnog muzeja Khorasan dodaje ljepotu ovog parka. Ova je zgrada osmišljena i izgrađena pod utjecajem jedinstvenog dizajna Kalat-e Naderi. Budući da je Mashhad bio glavni grad dinastije Afshari, sve kamenje korišteno za izgradnju grobnice Nader Shah odabrano je među visokokvalitetnim granitnim kamenjem koje se uglavnom izvlači iz planina u području Koohsangi.


Povijesni značaj parka Koohsangi
Godine 1588. Shah Abbas Veliki na prijestolje postavio ga je Morshed Gholi Ostajloo na mjestu gdje je danas poznat kao Park Koohsangi. Shah Abbas bio je 5. kralj dinastije Safavida i najjači vladar ovog carstva. Ova svečanost održana je na padini jedne od planina područja koje je danas poznato kao balkon Koohsangi. U ovom parku smješteno je sedam grobnica važnih ljudi svoga vremena, uključujući šeike Asad-Allaha Yazdija i Mirzu Razavija. Mirza Razavi bio je poznati lik za vrijeme dinastije Safavid čija je grobnica popularno mjesto u parku. Qashanijeve umjetničke značajke koje se koriste za ukrašavanje u grobu Mirza Razavi privlače mnoge posjetitelje parka. Park Koohsangi jedno je od rijetkih mjesta koje je Naser al-Din Shah Qajar posjetio tijekom svog putovanja u Mashhad 1905. godine.

Do 1931. godine, park Koohsangi zadržao je svoj izvorni oblik parka s prirodnim atrakcijama kao što su planine i zeleni vrtovi. Lijepo vrijeme i prekrasni krajolik zbog prisutnosti prirodnih rijeka, dodali su vrijednost ovom prekrasnom parku. Međutim, 1931. godine u ovom parku započela je prva faza izgradnje, naime izgradnja bazena, zgrade u dva kata i oblikovanja cvijeća koja se odvijala pod nadzorom njemačkih stručnjaka. Ti su početni razvoj preobrazili izvorni oblik parka Koohsangi

Nabavite mobilnu aplikaciju!

Naša aplikacija ima pokrivene sve vaše potrebe za rezervacijom: sigurne kanale plaćanja, jednostavan postupak rezervacije u 4 koraka i elegantne dizajne korisnika. Što više možete tražiti?