Koohsangi-parken i Mashhad

Koohsangi-parken i Mashhad 07/07/2019
Melat Park of Mashhad och Koohsangi är två de största och vackraste parkerna i Mashhad som också är igenkännliga på nationella skalor. Koohsangi Park är ett historiskt och naturligt centrum där det mest är känt bland turister för sitt vackra landskap och fina väder. Om du planerar din nästa semester till Mashhad rekommenderar vi starkt att du tillbringar minst en trevlig kväll på Koohsangi Park och njuta av dess oförglömliga solnedgång och utsikten över staden.

Möt den historiska och vackra Koohsangi-parken
Mashhad är en berömd religiös och historisk stad i Iran, bosatt på den nordöstra delen av landet. Denna stad har varit känd som en turistisk destination i många decennier. Mashhad är mest känd på grund av Imam Reza Holy Shrine och dess komplex, eftersom det tar hundratals miljoner turister till denna stad varje år. Detta heliga komplex är dock inte den enda turistiska platsen i Mashhad. Nader Shahs grav, Bagh Meli och flera andra historiska platser betjänar också miljoner turister varje år. Kohhsangi Park är bland alla historiska och turistiska platser en välkänd och populär destination bland både lokala och internationella turister. Vad vet vi om Koohsangiparken och varför är den så populär?

Den populära och historiska Koohsangi-parken
Koohsangi Park är känd som den näst största parken i Mashhad och anses mest som ett turistiskt och vetenskapligt centrum i staden. Denna park är konstruerad på de sydvästra delarna av Mashhad i en gata uppkallad efter parken själv (Koohsangi street). Koohsangi på persiska betyder ett stenberg och denna park är etablerad mellan två ganska höga höjder av Mount Binalud. Det är anledningen bakom namnet på denna park som Koohsangi. Ovanpå detta klimaks vackra landskap i staden och Imam Reza Holy Shrine är synlig. Den vackra och magiska solnedgången som syns från toppen av denna park räknas också som en av de mest populära turistattraktionerna i Koohsangi Park. Kombinationen av stenar, vatten och gröna växter ger en vacker natur som tillsammans med det fina vädret i denna park, på grund av dess läge, ger en fantastisk avkopplande atmosfär för sina besökare. Genom åren har det alltid varit prioritet att hålla parkens naturliga skönhet och få konstgjorda konstruktioner har lagts till i parken.
Enligt nyligen genomförda studier är Koohsangi-parken den tredje mest populära turistdestinationen i Mahshad, efter Imam Reza Holy Shrine och Tomb of Ferdowsi. För att underlätta besökare har flera utvecklingsprojekt genomgått i Koohsangi Park de senaste åren. Utvecklingsprojekt i denna park är främst inriktade på att dela upp parken till mindre delar för att underlätta besöket för intresserade turister. Olika avsnitt i Koohsasngi-parken i detta avseende har utvecklats som består av: en trädgård med gravar, sportens trädgård, stenträdgården, den naturliga trädgården och den gemensamma trädgården. En konstgjord sjö med en konstgjord ö av fåglar tillsammans med ett naturligt trädgårdsmuseum är också ytterligare projekt som kommer att äga rum i Koohsangi Park inom en nära framtid.

Bland de olika byggnaderna i Koohsangi-parken bidrar Khorasans huvudmuseum till den här parkens skönhet. Denna byggnad har designats och byggts under påverkan av den unika designen av Kalat-e Naderi. Sedan Mashhad brukade vara huvudstaden i Afshari-dynastin, har alla stenar som har använts för byggandet av graven Nader Shah valts bland högkvalitativa granitstenar som mestadels utvinns från bergen i Koohsangi-området.


Den historiska betydelsen av Koohsangi Park
År 1588 placerade Shah Abbas den stora på tronen av Morshed Gholi Ostajloo på en plats där man idag kallas Koohsangi-parken. Shah Abbas var den femte kungen i Safavid-dynastin och den härstämda härskaren av detta imperium. Denna ceremoni hölls på sluttningen av ett av bergen i området som nu kallas Koohsangis balkong. Sju gravar av viktiga människor i sin egen tid, inklusive Sheikh Asad-Allah Yazdi och Mirza Razavi, placeras i denna park. Mirza Razavi var en välkänd figur under Safavid-dynastin vars grav är en populär plats i parken. Qashani-konstfunktionerna som används för dekoration i Mirza Razavis grav lockar många av parkens besökare. Koohsangi Park är en av få platser där Naser al-Din Shah Qajar besökte under sin resa till Mashhad 1905.

Fram till 1931 behöll Koohsangi Park sin ursprungliga form som en park med naturliga attraktioner som berg och gröna trädgårdar. Fint väder och vackert landskap på grund av närvaron av naturliga floder, tillfört värdet av denna vackra park. 1931 startade emellertid den allra första konstruktionsfasen i denna park, nämligen byggandet av poolen, en byggnad på två våningar och blommor, som ägde rum under övervakning av tyska experter. Den första utvecklingen förvandlade den ursprungliga formen av Koohsangi Park till en ganska

Hämta mobilappen!

Vår app har alla dina bokningsbehov täckta: Säkra betalningskanaler, enkel 4-stegs bokningsprocess och snygga användardesign. Vad mer kan du begära?